Appel rabarber crumble met pistache

Benodigdheden

30 gr Pecannoten
100 gr Griesmeel
50 gr Havermout
50 gr Rietsuiker + 1 el extra
½ tl Kaneel
Zout
75 gr Rabarber
50 gr Koude boter in stukjes + extra om in te vetten
6 Jonagold appels
1 Citroen (sap)

Bereidingswijze:

Hak de noten fijn en meng in een kom met griesmeel, havermout, suiker, kaneel en een snuf zout. Voeg koude blokjes boter toe en meng met de hand snel tot een kruimelig deeg. Dek af met vershoudfolie en zet tot gebruik koel weg.
Verwarm de 3D heteluchtoven voor op 200°C.
Was de rabarber, droog de stelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Meng ze met 1 eetlepel suiker in een kom en laat 30 min. marineren.
Vet een ovenschaal in met boter. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Vul de ovenschaal met appel, fijngesneden rabarber en besprenkel met citroensap.
Bedek royaal met crumble. Plaats 30 minuten in het midden van de oven of tot de crumble goudbruin is en het appelmengsel warm en smeuïg. Serveer de appel rabarber crumble lauwwarm. Lekker met een flinke bol vanille-ijs.

TIP

Het is mogelijk om extra crumbe deeg te maken en in te vriezen tot gebruik. Altijd de basis in huis voor een feestelijk gebakje of dessert.
Varieer met fruit van het seizoen, Maar let met zacht fruit op dat de crumble niet te vochtig wordt.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search