Gamba’s op spies met limoen en zeezout

Benodigdheden:

500 gr Grote gamba’s (zout water, bevroren, ongepeld)
1 Rode peper
150 ml Olijfolie + extra
3 Limoenen
Grof zeezout

Accessoires:

Kom, grillplaat, houten prikkers, tang.

Bereidingswijze:

Ontdooi de gamba’s in een kom onder koud stromend water.
Verwijder indien nodig de kop en pel de gamba, laat daarbij de staart zitten. Snijd met een scherp mesje het darmkanaal weg. Spoel de garnalen met water en dep droog met keukenpapier.
Verwarm de grillplaat op de voorste 2 pitten van het fornuis.
Verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd de peper in ringen. Marineer de garnalen in olijfolie, rode peper en het sap van 1 limoen.
Rijg de gemarineerde gamba’s aan houten spiesen en breng op smaak met grof zeezout. Plaats de spiesen op de grilplaat en grill in 3 minuten, keer halverwege met een tang.
Leg de spiesen op een schaal en besprenkel met olijfolie. Serveer met partjes limoen.

TIP
Week de houten spiesen in water zodat ze niet verbranden op de grill.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search