Gebakken fruit met biscuitdeeg en crême fraiche

Benodigdheden voor 4 tot 6 personen:

3 moesappels
350 gr bosvruchten (bijv. bosbessen, bramen, frambozen) 1⁄2 eetl custardpoeder
Sap van 1⁄2 citroen
3 eetl suiker
Ingrediënten voor het deeg
110 gr bloem
1⁄2 theel bakpoeder 90 gr zachte boter 110 gr suiker
1 eetl vanille suiker 1 ei
1⁄2 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. De conventionele oven voorverwarmen op 160 graden.
2. De appels schillen en in kleine stukjes snijden (2 cm). De bosvruchten zonodig wassen en vermengen
met de appels, de custardpoeder, het citroensap en 2 eetlepels suiker.
3. Een ovenschaal van 25 cm lengte met boter insmeren en hierin het fruitmengsel doen.
Deeg
4. De zachte boter schuimig opkloppen met de suiker en het zout en de vanillesuiker. Als het bijna wit is, het ei toevoegen en daarna de bloem. Goed doorroeren.
5. Dit deeg met behulp van 2 eetlepels over het fruitmengsel verdelen (hoeft niet mooi te zijn). Niet proberen dit uit te smeren want dat lukt niet.
6. Dit in de voorverwarmde oven plaatsen, ongeveer 5 minuten.
7. Het deeg is nu zacht geworden en kan met behulp van een spatel uitgesmeerd worden over het
fruit.
Terugplaatsen in de oven en ongeveer in 35 minuten verder afbakken.
8. Als het klaar is in 4 stukken verdelen, op het bord leggen en draperen met
crème fraîche. Het geheel met poedersuiker bestrooien.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search