Gemarineerde rib-eye met gewokte asperges

Benodigdheden:

750 gr Ribeye steak
5 el Olijfolie + extra
800 gr Groene asperge
Peper
Zeezout

Bereidingswijze:

Laat het vlees afgedekt een half uur tot drie kwartier op kamertemperatuur komen.
Verwarm de gietijzeren grillplaat op de voorste twee branders van het fornuis. Snijd de ribeye in 4 dikke steaks en dep het vlees indien nodig droog met keukenpapier. Bestrijk beide kanten met olie, peper en zout.
Grill de steak op de hete grillplaat aan één zijde tot het vlees aan de zijkant tot halverwege verkleurd is. Keer om met de tang en grill tot de gewenste gaarheid. Laat voor serveren het vlees op een bord onder aluminiumfolie kort rusten.
Verhit ondertussen de wok op de wok brander. Verwijder de houtachtige uiteinden van de asperges. Snijd de asperges in delen van 6 centimeter. Wok de asperges in de hete wok met olie beetgaar en bestrooi met zeezout. Serveer de steak met de asperges.


TIP

Gebruik geen extra vet op de grillplaat maar bestrijk de ingrediënten met de olie.Was de grillplaat na gebruik met lauwwarm water. Gebruik geen afwasmiddel of vaatwasser. Zo ontstaat een natuurlijke anti aanbak laag en een authentieke grillsmaak.
Grill de ribeye in 4 min. rosé, in 8 min. well done. De exacte garingstijd is afhankelijk van de dikte van het vlees. In plaats van 4 steaks kan het vlees ook aan het stuk rondom heet worden geschroeid. Verwarm vervolgens de conventionele oven op 160ºC en gaar het vlees in de oven. Gebruik hierbij een kernthermometer tot een kerntemperatuur 48ºC. Laat het vlees buiten de oven rusten onder aluminiumfolie tot 52ºC voor rosé en portioneer aan tafel. Geef tabasco bij de steak voor een pittige bite.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search