Hartjestaart met seizoensfruit

Benodigdheden:

2 takjes Rozemarijn
350 gr Bloem
75 gr Rietsuiker
Zout
150 gr Boter (koud) + extra om in te vetten
2-3 el Water
2 Eieren
100 gr Rietsuiker
3 Citroenen (rasp en sap)
225 ml Griekse yoghurt
3 Grapefruits (evt. Perzik of Pruimen)
150 gr Rood seizoensfruit (bosbes, framboos, aalbes)
1 el Poedersuiker

Keukenaccessoires:

Zeef
Kom
Grote kom
2 messen
Vershoudfolie
Vork
Mixer
Rasp
Hartvormige taartvorm Emile Henry

Bereidingswijze:

Ris de naalden van de rozemarijn en snijd ze fijn.
Zeef de bloem in een kom en meng met suiker, zout en rozemarijn.
Snijd met twee messen de koude blokjes boter erdoor en kneed met de hand tot een kruimelig deeg. Voeg enkele druppels koud water toe en kneed kort tot een samenhangende deegbal. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg ten minste 30 minuten koud weg om te rusten.
Verwarm de conventionele oven voor op 175 °C met onderwarmte.
Vet de taartvorm royaal in met boter. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad. Bekleed de bodem en de rand van de vorm dun met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de taartbodem ca. 15 min. in het midden van de oven.
Neem de vorm uit de oven en laat afkoelen, laat de oven aan staan. Klop ondertussen de eieren in een ruime kom met suiker luchtig tot alle suiker is opgelost.
Rasp de gele schil van de citroenen boven de yoghurt en pers de vruchten uit. Meng goed. Spatel het yoghurtmengsel luchtig door de eieren. Schenk de vulling over de bodem en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven gaar.
Neem de taart uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Dek de taart af met vershoudfolie en zet nog 1 uur in de koelkast. Snijd ondertussen de schil van de grapefruit en snijd het vruchtvlees tussen de parten weg. Garneer de taart met partjes grapefruit en een toef seizoensfruit. Bestuif voor serveren licht met poedersuiker.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search