Kalfslende met truffel tapenade

Benodigdheden voor 4 personen:

600 gr kalfslende
1 teentje knoflook
50 gr boter
Zout en peper
Ingrediënten voor de saus
4 dl kalfsfond
1 dl room
1 sjalotje fijngehakt
1 dl Armagnac (cognac kan ook)

Benodigdheden tapenade:

50 gr zwarte olijven
1 teentje knoflook fijngehakt
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel truffelolie
1 kleine truffel
Peper en zout

Bereidingswijze:

• Verwarm de conventionele oven voor op 170 graden.
• De kalfslende aan de onderkant insteken met wat stukjes knoflook. Bestrooien met peper en zout. Zo nodig opbinden met slagersbindtouw. Kort aanbraden in de hete boter. Leg het vlees in een ovenschaal en plaats deze 20 minuten in de oven. Neem de lende uit de oven, pak het in aluminiumfolie in en laat het rusten op een warme plaats.
• Voor de tapenade: doe alle ingrediënten (op de truffel na) in de keukenmachine en blender kort. Snij de truffel fijn en roer deze er door heen. Breng op smaak met zout en peper.
• Voor de saus: doe de kalfsfond in een pan met de sjalotjes en laat dit inkoken tot 1/3. De room en de Armagnac toevoegen en weer inkoken tot 1/2. Breng op smaak met zout en peper.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search