Pompoensoep met kokos, sinaasappel en chutney

Benodigdheden:

Stuk Muskaatpompoen van circa 1 kg
200 ml sinaasappelsap
200 ml Kokosmelk
1,5 liter kippenbouillon
2 uien fijngesneden
1 prei fijngesneden
2 eetlepels fijngesneden gember
3 teentjes knoflook fijngehakt
1 eetlepel kerriepoeder
Bos verse koriander
Peper en zout
Ingrediënten voor de chutney
6 eetl mangochutney
1 appel, geschild en in kleine blokjes gesneden
1 eetl donkere rozijnen, geweekt in warm water

Bereidingswijze:

• Halveer de pompoen, haal de pitten eruit. Schil de pompoen en snij in stukken.
• Doe de stukken pompoen met de bouillon, ui, gember, knoflook en kerriepoeder in een hoge pan. Breng dit aan de kook en plaats de pan in de sudderoven gedurende 2 uur.
• Bij het type fornuis Richmond plaats de pan in de rechter oven op 120 graden.
• Haal de pan uit de oven en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Zet terug op het vuur en voeg de kokosmelk, sinaasappelsap en de prei toe en breng het geheel weer aan de kook.
• Breng op smaak met peper en zout. Serveer in diepe borden en garneer met de verse koriander en scheutje kokosmelk. Serveer de pompoensoep met naanbrood en de chutney. Bereidingswijze voor de chutney
• Maak de chutney in een steelpannetje heet, voeg de blokjes appel toe en de rozijnen en verwarm het geheel voor circa 3 minuten. Verwarm de grill en leg het naanbrood op het ovenrooster voor circa 3 minuten. Verdeel de chutney over het naanbrood en serveer het bij de soep.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search