Gebakken paddenstoelen met in karnemelk gegaarde prei, met zelfgebakken brood

Benodigdheden voor 4 personen 2 hele preien 2 dl karnemelk 4 ons paddenstoelen 200 gram oude kaas 2 ons gemixte sla truffeldressing 50 gr knoflook croutons steranijs laurierblaadjes peper zout limoen bieslook dille Bereidingswijze: Snijd het wit van de prei in ringetje Snijd het groen van de prei in dunne reepjes Gaar het wit van […]

Courgette spaghetti met avocado, geschaafde parmezaanse kaas en cherrytomaatjes

Benodigdheden voor 4 personen 2 gele courgettes 2 groene courgettes 2 avocado 2 ons parmezaan heel 1 bosje basililcum 1 bakje cherry tomaatjes 1 flinke scheut olijfolie 200 gram creme fraiche 100 gram rucola 1 limoen 1 teentje knoflook 1 ui peper zout Bereidingswijze: Schil en snipper de ui. Draai met een spiraalsnijder mooie spaghetti […]

Spareribs met frisse rabarber bosvruchtencompote

Rabarber-bosvruchtencompote Dit heb je nodig: 1 kilo rabarber 1 schepje rietsuiker 1 bakje aardbeien 1 bakje bosbessen 1 bakje frambozen 2x steranijs 1 stokje verse vanille 1 stokje kaneel Zo maak je het: 1. Was de rabarber, snijd de uiteinden eraf en snijd de stelen vervolgens in kleine stukjes. 2. Was de bosvruchten, verwijder de […]

Het stoofpotje van Bressekip gevuld met paddenstoelen en geserveerd met een venkelschuitjes

Benodigdheden Bressekip 2 bressekip filets 1 bakje gemixte paddenstoelen 2 dl gevogelte fond 50 gr creme fraiche scheutje madeira bosje dragon 1 dl kookroom scheutje soja peper zout 2 bolle venkel 2 sjalotjes ons roomboter scheutje pernod Bereidingswijze: stoofpotje Snijd de kip in dunne reepjes. Verhit de pan met koolzaadolie, bak de kipreepjes kort aan […]

Krokant gebakken kalfssukade en jus van morieljes met julienne gebakken witte asperges en pommes chateau

Kalfssukade met jus 4 personen: 4 kalfssukade lapjes van 200 gram 50 gram gedroogde morieljes 1 el paprikapoeder Boter Olie 4 flesjes lentebok bier 300 ml water 500 gram aardappelen 3 grote goudreinetten (appels) Kikkoman woksaus Takje rozemarijn Zout Suiker Peper Bereidingswijze: 1. Doe de morieljes in het bier en roer hier het paprikapoeder doorheen. […]

Gegrilde groente, verse paprika salade en traditionele whiskeysaus

4 personen: 1 courgette 1 paprika rood 1 paprika groen 2 rode uien olie zout peper Bereidingswijze: Snijd de groente en plaats deze op de bbq, zorg voor een hete bbq en smeer de entrecote met olie en gril ze op het rooster. Naar gewenst garing. traditionele whiskeysaus Ingrediënten 4 el mayonaise 2 el ketchup […]

Koude tomatensoep gazpacho met bijpassend garnituur

Ingrediënten voor 4 personen 5 grote tomaten 1 ui 0,5 rode peper 2 teentjes knoflook 1 klein ciabattabroodje (liefst iets oud) 1 dl water 80 ml olijfolie Scheutje witte wijnazijn Peper en zout Zo maak je het Hak de tomaten in grove stukken. Doe ze in een blender (of keukenmachine en met een staafmixer gaat […]

A la minute gerookte zalm met een zuur van snackkomkommers met een beurre blanc van verse waterkers

A la minute gerookte zalm 4 personen: 4x 150r verse zalm 1 pond rookmot 1 bosje waterkers boter olie zout peper Bereidingswijze: Plaats onder in de pan het rookmot, daarover een stuk aluminiumfolie en plaats het bordje met de 4 mootjes zalm en op het aluminiumfolie breng een klein beetje zout en peper op en […]

Caesar salade met croutons en versgebakken brood

Benodigdheden: 1 Romeinsla 4 eieren Dressing: 3 knoflookteentjes 1 tl mosterd 1 tl azijn peper 1 ei olijfolie 8 ansjovis filets 1 citroen (sap) Croutons: Stevig witbrood (of zelf gebakken brood) 4 el olijfolie 1 knoflookteentje peper, zeezout Bereidingswijze: Verdeel de romeinsla over de saladeschaal. Kook de eieren in 6 minuten zacht gaar, laat schrikken […]

Kabeljauw met verse pasta en pesto

Benodigdheden voor 4 personen: 500 gr kabeljauw 25 gr boter 4 pomodori tomaten 175 gr groene pesto 75 gr Parmezaanse kaas Verse basilicum Peper en zout 500 gr Tagliatelle pasta 150 gr zwarte en groene olijven Bereidingswijze: • Verwarm de conventionele oven voor op 180 graden. • Verdeel de kabeljauw in vier stukken. Leg de […]

Lasagne met vis en spinazie

Benodigdheden voor 4 tot 6 personen: 500 gr zeewolf of kabeljauw 500 gr geblancheerde spinazie 800 gr tomatenblokjes 5 dl bechamelsaus 100 gr geraspte belegen kaas 1 bosje basilicum 1 pak lasagnevellen (250 gram) Peper en zout Bereidingswijze: • Verwarm de conventionele oven voor op 170 graden. • Strooi tussen alle lagen door steeds wat […]

Chocolade lavacake met aardbei

Benodigdheden: 200 gr pure chocola 25 gr roomboter + extra om in te vetten 1 vanillestokje 100 gr rietsuiker + 50 gr 3 eieren 25 gr bloem zout 1 bol stemgember 250 gr aardbeien (of fruit van het seizoen) Keukenaccessoires: Pan, kom, mixer, zeef, soufflé of muffin vormpjes. Bereidingswijze: Verwarm de conventionele oven voor op […]

Gebakken fruit met biscuitdeeg en crême fraiche

Benodigdheden voor 4 tot 6 personen: 3 moesappels 350 gr bosvruchten (bijv. bosbessen, bramen, frambozen) 1⁄2 eetl custardpoeder Sap van 1⁄2 citroen 3 eetl suiker Ingrediënten voor het deeg 110 gr bloem 1⁄2 theel bakpoeder 90 gr zachte boter 110 gr suiker 1 eetl vanille suiker 1 ei 1⁄2 theelepel zout Bereidingswijze: 1. De conventionele […]

Kalfslende met truffel tapenade

Benodigdheden voor 4 personen: 600 gr kalfslende 1 teentje knoflook 50 gr boter Zout en peper Ingrediënten voor de saus 4 dl kalfsfond 1 dl room 1 sjalotje fijngehakt 1 dl Armagnac (cognac kan ook) Benodigdheden tapenade: 50 gr zwarte olijven 1 teentje knoflook fijngehakt 4 eetlepels olijfolie 1 theelepel truffelolie 1 kleine truffel Peper […]

Linzensoep met karbonades

Benodigdheden voor 4 personen: 300 gr groene linzen gewassen 2 schouderkarbonades 250 gr prei fijngesneden 1 winterpeen in blokjes gesneden Zout en peper 2 uien in blokjes gesneden 2 laurierblad 2 lt water Bereidingswijze: • Verwarm de sudderoven 30 minuten voor. • Neem een kookpan van 3,5 liter en doe hier de linzen en 2/3 […]

Lamscurry met abrikozen

Benodigdheden voor 4 tot 6 personen 750 gr lamsschouder in blokjes gesneden 2 uien in blokjes gesneden 15 gr verse gember fijn gehakt 2 teentjes knoflook fijn gesneden 1 winterpeen in blokjes van circa 1 cm 250 gr abrikozen (gedroogd) doormidden gesneden 1 eetl kerriepoeder 2 eetl mangochutney 2 eetl bloem 2 laurierbladen 3 dl […]

Pompoensoep met kokos, sinaasappel en chutney

Benodigdheden: Stuk Muskaatpompoen van circa 1 kg 200 ml sinaasappelsap 200 ml Kokosmelk 1,5 liter kippenbouillon 2 uien fijngesneden 1 prei fijngesneden 2 eetlepels fijngesneden gember 3 teentjes knoflook fijngehakt 1 eetlepel kerriepoeder Bos verse koriander Peper en zout Ingrediënten voor de chutney 6 eetl mangochutney 1 appel, geschild en in kleine blokjes gesneden 1 […]

Taart van peer met frambozenroom

Benodigdheden voor ca. 12 personen 250 gram zachte boter 250 gram kristalsuiker 500 gram bloem 1 eetl bakpoeder 1 eetl vanillesuiker 4 eieren, losgeklopt 6 handperen Zout Beetje melk Ingrediënten voor de frambozenroom 2,5 dl slagroom 1 eetl suiker 3 eetl frambozen jam Bereidingswijze: • De conventionele oven voorverwarmen op 180 graden. • Meng in […]

Vis of vlees stoofpotje met pompoen

Benodigdheden: 6 el Olijfolie 1 Ui 4 Knoflookteentjes 3 stengels Bleekselderij 6 takjes Tijm 2 takjes Oregano 1/2 Rode peper 8 Tomaten 1 Larierblad 250 ml Droge witte wijn 300 ml Vis bouillon Saffraan 1 Pompoen (klein) 2 Zalm filets 2 Witvis fillets (bijvoorbeeld kabeljauw, zeebaars, heilbot) 12 Garnalen (evt. mosselen, calamaris) Peper, zeezout 1/2 […]

Winterkost: zuurkool gratin met appel en amandel

Benodigdheden: ● 500 gr Zuurkool ● 6 takjes Tijm ● 6 el Appelsap ● 2 el Grove mosterd ● 200 gr Crème fraîche ● 600 gr Kruimige aardappels ● 1 Zure appel (bijv. Goudreinette) ● 1 Friszoete appel (bijv. Elstar) ● 50 g Boter + extra om in te vetten ● 50 gr Amandelschaafsel ● […]

Gemarineerde rib-eye met gewokte asperges

Benodigdheden: 750 gr Ribeye steak 5 el Olijfolie + extra 800 gr Groene asperge Peper Zeezout Bereidingswijze: Laat het vlees afgedekt een half uur tot drie kwartier op kamertemperatuur komen. Verwarm de gietijzeren grillplaat op de voorste twee branders van het fornuis. Snijd de ribeye in 4 dikke steaks en dep het vlees indien nodig […]

Gamba’s op spies met limoen en zeezout

Benodigdheden: 500 gr Grote gamba’s (zout water, bevroren, ongepeld) 1 Rode peper 150 ml Olijfolie + extra 3 Limoenen Grof zeezout Accessoires: Kom, grillplaat, houten prikkers, tang. Bereidingswijze: Ontdooi de gamba’s in een kom onder koud stromend water. Verwijder indien nodig de kop en pel de gamba, laat daarbij de staart zitten. Snijd met een […]

Boeren risotto met verse groenten

Benodigdheden: 1 Rode ui 1 Venkel 2 stengels Bleekselderij 50 gr Boter 450gr Risotto rijst 5 ml Jenever 50 ml Witte wijn 1 ½ ltr Kip of groentebouillon 150 gr Rode biet 150 gr Doperwt 50gr Parmezaanse kaas + extra voor garneren 125 ml (Slag)room ½ bosje Basilicum + extra voor garneren 250 gr Spinazie […]

Appel rabarber crumble met pistache

Benodigdheden 30 gr Pecannoten 100 gr Griesmeel 50 gr Havermout 50 gr Rietsuiker + 1 el extra ½ tl Kaneel Zout 75 gr Rabarber 50 gr Koude boter in stukjes + extra om in te vetten 6 Jonagold appels 1 Citroen (sap) Bereidingswijze: Hak de noten fijn en meng in een kom met griesmeel, havermout, […]

Wereldse flammkuchen met groentes en kruiden

Benodigdheden: Deeg ½ Zakje gist 150 ml Water (lauwwarm) 1 tl Rietsuiker 250 gr (Spelt)bloem 1 tl Zout 3 el Olijfolie Topping 250 gr Cherrytomaten (aan de tak) 200 g Kikkererwten (blik) 1 el Tahin 1 Knoflookteentje 2 el Sesamzaad ½ bosje Peterselie 8 el Olijfolie 1 Citroen (rasp en sap) 1 tl Komijn ½ […]

Tajine van kip met dadels en amandelen

Benodigdheden: 1 cm Gemberwortel 2 Knoflookteentjes 4 el Olijfolie 1 tl Cayennepeper 2 el Honing ½ Ingelegde citroen 4 Kippenbouten 1 dl Water (evt. extra) 12 Dadels 1 Sinaasappel (sap en rasp) 2 el Amandelschaafsel 1 Granaatappel Bereidingswijze: Schil de gember en snijd fijn. Pureer de gember met de knoflook in een vijzel. Meng tot […]

Vijgen merengue met honing en pistache

Benodigdheden: 5 Eieren 300 gr Witte basterdsuiker 100 gr Pistachenoten 1 el Rozenwater 8 Verse vijgen 300gr Griekse yoghurt 4 el Honing Keukenaccessoires: Kom, kommetje, mixer, spatel, bakplaat, bakpapier. Bereidingswijze: Verwarm de 3D heteluchtoven op 100°C. Splits de eieren boven een vetvrije kom. (De dooier wordt niet gebruikt). Klop met een mixer het eiwit eerst […]

Hartjestaart met seizoensfruit

Benodigdheden: 2 takjes Rozemarijn 350 gr Bloem 75 gr Rietsuiker Zout 150 gr Boter (koud) + extra om in te vetten 2-3 el Water 2 Eieren 100 gr Rietsuiker 3 Citroenen (rasp en sap) 225 ml Griekse yoghurt 3 Grapefruits (evt. Perzik of Pruimen) 150 gr Rood seizoensfruit (bosbes, framboos, aalbes) 1 el Poedersuiker Keukenaccessoires: […]

Vlaams stoofvlees met donker donker, zoet bier

Benodigdheden: 750 gr Runderstoofvlees 4 el Bloem + extra om te binden 3 Uien Roomboter Olijfolie 2 takjes Tijm 2 Laurierblaadjes 5 Kruidnagels 2 el Azijn 6 dl Donker Belgisch bier 1 ltr Runderbouillon 3 el Rietsuiker Peper Zeezout Bereidingswijze: Verwarm de sudderoven. Laat het rundvlees een uur buiten de koelkast afgedekt op kamertemperatuur komen. […]

Overheerlijke oven gerookte zalm met steranijs

Benodigdheden: 5 Jeneverbessen 1 Steranijs 75 gr Grof zeezout 50 gr (Riet)suiker 800 gr Zalmzijde (met huid) Keukenaccessoires: Rookzak, vershoudfolie, ovenschaal, keukenpapier. Bereidingswijze: Plet de jeneverbessen en hak grof met de steranijs. Meng dit in een kom met het grove zeezout en suiker. Leg de zalm op de huidzijde op vershoudfolie en wrijf royaal in […]

Start typing and press Enter to search