Tajine van kip met dadels en amandelen

Benodigdheden:

1 cm Gemberwortel
2 Knoflookteentjes
4 el Olijfolie
1 tl Cayennepeper
2 el Honing
½ Ingelegde citroen
4 Kippenbouten
1 dl Water (evt. extra)
12 Dadels
1 Sinaasappel (sap en rasp)
2 el Amandelschaafsel
1 Granaatappel

Bereidingswijze:

Schil de gember en snijd fijn. Pureer de gember met de knoflook in een vijzel. Meng tot een marinade met olijfolie, cayennepeper en honing. Snijd van de ingelegde citroen de helft van de schil fijn en voeg toe. Maak op smaak met peper en zout. Wrijf de kippenbouten rondom in met de marinade en zet weg tot gebruik.Verwarm de sudderoven. Verhit de tajine op middelhoog vuur en bak de kip rondom aan. Blus af met water en breng aan de kook. Stoof de kip met het deksel op de tajine in de sudderoven of op middelhoog vuur in 40 minuten gaar. Keer de kip halverwege en voeg indien nodig extra vocht toe. Ontpit de dadels. Neem de tajine uit de oven en roer ze met 1 eetlepel sinaasappelrasp en het sap van de sinaasappel door het braadvocht en laat 10 minuutjes zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Verwijder de pitjes uit de granaatappel. Serveer de kip met saus garneer met granaatappel en amandelen.

 

TIP


De tajine kan vervangen worden voor een stoofpan of pan met dikke bodem (met deksel).De tajine kan in de sudderoven of op middelhoog vuur in 40 minuten worden gaar gestoofd.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search